Var graviditeten planerad? | Mitt liv som gravid
Ida Welin

Mitt liv som gravid

Annons

Var graviditeten planerad?

En fråga som man ofta kan få, speciellt om man är ganska ung, 21 år i mitt fall är om graviditeten var planerad. Så tänkte berätta hur det gick till innan vi plussade.

Jag har alltid varit VÄLDIGT barnkär, har alltid sagt att jag vill vara en ung mamma, för ettag sen kanske jag tänkte mig 23-25 år beroende på vart jag var i livet liksom. Men när jag var inne på mitt 20.onde år så började tankarna om barn komma mer och mer. Andreas och jag hade precis flyttat till lägenheten vi bor i nu (i januari månad) och hade det väldigt bra tillsammans. I typ mars månad frågade jag nog Andreas första gången seriöst om han kunde tänka sig att skaffa barn inom snar framtid men då var svaret ett ganska tydligt nej. Frågade lite då och då i fortsättningen och svaren blev mer och mer tveksamma. Tillslut en kväll så sa Andreas att han ville berätta något för mig och det var just det jag ville höra då, han hade tänkt mycket på det där med barn och hade bestämt sig för att han faktiskt ville, han ville ju verkligen ha barn men visste inte om det var rätt just då, men när man tänker eftersom så kommer det nog aldrig bli rätt just då liksom, alltid något man kommer tro kommer vara i vägen osv. O jag trodde ju att bli gravid tar minst ett halvår, går aldrig direkt och tar ettag till man får det där plusset på stickan.

Tog ut min spiral och 2 veckor efter så var min mens sen, det var Tisdagen den 15 Augusti, hade bestämt mig för att kissa på stickan direkt när jag vaknade den morgonen innan jobbet, inte en så smart ide kan jag säga. La stickan i badrummet och bara satt i soffan och väntade, vågade inte gå o kolla, svettades så mycket och när jag kommer in är de två tydliga streck = gravid. Bara brast ut i tårar på några sekunder, skakade så mycket och det hann komma tusen känslor genom kroppen samtidigt, just därför det inte var så smart att göra testet på morgonen, själv, innan jobbet.

Skickade bilden på stickan till Andreas, han ringde mig efter några minuter, jag sa inte så mycket pga alla tårar men var så glad inombords och han var självklart så glad men samtidigt så chokad. Vi smsade konstant hela den dagen och jag kunde inte tänka på något annat den jobbdagen.

Efter jobbet mötte jag upp Andreas och vi köpte ett till graviditetstest fast ett sånt från Clearblue med veckovisare och gjorde direkt när vi kom hem och även det visade samma resultat såklart med gången 2-3 veckor.

Den dagen kommer vi ALDRIG att glömma, tusen känslor på samma gång men lyckligare än någonsin! Nu började en ny resa i livet.

IMG_0233IMG_0232

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Ida Welin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats